Zuurkoolsoep met Zeeuws spek
Ingrediënten
Bereidingswijze Zuurkoolsoep met Zeeuws spek
Stap 1
Laat de zuurkool uitlekken en spoel schoon.
Stap 2
Schil de winterwortel en aardappel en snijd in stukken. Hak de knoflook en rode peper grof en ris de helft van de rozemarijn, bewaar de rest voor de garnering.
Stap 3
Bak het Zeeuws spek in een braadpan, neem de plakken spek uit de pan. Fruit in het achtergebleven vet de knoflook, peper en rozemarijn aan. Voeg na 2 minuten de wortel, aardappel en paprikapoeder toe en bak 4 minuten al omscheppend mee.
Stap 4
Schenk de bouillon erbij, kook de soep 20 minuten op laag vuur met de rookworst bovenop tot de wortel en aardappel gaar zijn. Voeg de laatste 5 minuten de helft van de zuurkool toe.
Stap 5
Neem de rookworst uit de pan en snijd voorzichtig in plakken.
Stap 6
Breng de soep op smaak met zout en peper en pureer glad. Doe de rookworst terug in de soep. Schep in kommen en garneer met de rest van de zuurkool en de rozemarijn. Serveer met stokbrood met het gebakken Zeeuws spek.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie489 kcal
- Eiwit19 g
- Koolhydraten36 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd11 g