Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zuurkool met gebakken appel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zuurkool met gebakken appel
Stap 1
Schil de appels. Boor uit een appel het klokhuis en snijd deze appel in plakken. Snijd de andere appel in stukjes.
Stap 2
Snipper de ui. Verwarm de helft van de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes aan.
Stap 3
Druk in een zeef het vocht uit de zuurkool. Schep de zuurkool door de ui en bak alles nog 2 minuten. Schep de stukjes appel erdoor en strooi de tijm en wat versgemalen peper erover.
Stap 4
Schenk de bouillon erbij. Smoor de zuurkool afgedekt in 25 minuten zachtjes gaar, schep alles regelmatig om.
Stap 5
Verwarm de laatste olijfolie in een koekenpan en bak de plakken appel in 3-4 minuten mooi bruin.
Stap 6
Serveer de zuurkool in een schaal en leg de plakken appel erop. Lekker met gebakken kipfilet en aardappelpuree.