Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Winterstoofpot met spruitjes en pompoen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Winterstoofpot met spruitjes en pompoen
Stap 1
Maak de spruitjes schoon en kruis ze bij het stronkje in. Snijd de verse worst in stukken van 2 cm. Snijd de ui in partjes.
Stap 2
Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak de stukken worst al omscheppend in 3-4 minuten rondom bruin. Schep de spruitjes, uipartjes en pompoenblokjes door de stukken verse worst en strooi de tijm met wat zout en versgemalen peper erover. Bak 3-4 minuten.
Stap 3
Schenk het bier langs de rand van de pan erbij en laat het geheel zonder deksel nog 5-7 minuten zachtjes smoren tot de groenten en het vlees gaar zijn. Laat een deel van het vocht verdampen. Lekker met dikke sneden volkoren Batardbrood.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie325 kcal
- Eiwit16 g
- Koolhydraten12 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd7 g