Voorgerecht Eenvoudig
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Ris alle muntblaadjes van de takjes. Hak 1 eetlepel van de muntblaadjes heel fijn en meng ze in een kommetje met de helft van de olijfolie en wat zout en versgemalen peper. Laat 10 minuten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Stap 2 Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de komkommer in blokjes. Verwarm de andere helft van de olijfolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en komkommerblokjes al omscheppend zachtjes glazig. Roer de resterende muntblaadjes en bouillon erdoor en laat alles 8-10 minuten zachtjes koken. Stap 3 Pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep. Laat nog 1-2 minuten zachtjes doorkoken en breng op smaak met zout en peper. Serveer de komkommersoep in diepe borden. Schep de yoghurt in het midden en druppel de muntolie over de yoghurt.
Aanvullende benodigdheden - staafmixer
Voedingswaarden (per portie)
Energie 200 kcal
Eiwit 3 g
Koolhydraten 5 g
Vet 18 g
Waarvan verzadigd 4 g