Stoofpot van sukadelappen met bier en pastinaak
Ingrediënten
Bereidingswijze Stoofpot van sukadelappen met bier en pastinaak
Stap 1
Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 x 2 cm. Meng het vlees in een kom met de bloem, versgemalen peper en zout.
Stap 2
Verwarm 2 eetlepels olie in een braadpan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak 1/3 van het vlees bruin. Haal uit de pan en herhaal met de rest van het vlees. Voeg steeds 1 eetlepel olie toe.
Stap 3
Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de uien omscheppend ca. 5 minuten. Verwarm ondertussen het bier in een steelpan. Voeg het vlees toe. Blus af met het warme bier en roer alle aanbaksels goed los. Voeg de laurierblaadjes erbij.
Stap 4
Smeer de plakken ontbijtkoek in met mosterd. Leg de plakken met de besmeerde kant naar beneden op het vlees. Breng aan de kook en laat op laag vuur 2- 2½ uur stoven zonder deksel, tot het vlees uit elkaar valt. Dit kan ook in een oven op 150°C.
Stap 5
Snijd ondertussen de pastinaak in blokjes. Laat de laatste 20 minuten de pastinaak meegaren. Zet het vuur eventueel hoog om de stoof verder te laten inkoken. Voeg de rodewijnazijn toe.
Stap 6
Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Lekker met friet.