Hoofdgerecht Gemiddeld
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Snipper de ui. Snijd de knoflook in plakjes. Verwijder de zaadjes van de peper en snijd de peper fijn. Halveer de kipdijfilets en wrijf de stukken kip in met zout en versgemalen peper. Verwarm de boter in een hapjespan tot het schuim wegtrekt en bak de stukken kip rondom bruin. Stap 2 Verdeel de ui, knoflook en rode peper tussen de kip en bak 1 minuut. Verdeel ook de pruimen ertussen. Meng de bouillon met de azijn en pruimenjam en schenk dit mengsel bij de kip. Stap 3 Stoof de kip met de deksel schuin op de pan in 25-30 minuten zachtjes gaar. Lekker met gele rijst en sperziebonen.
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 325 kcal
Eiwit 20 g
Koolhydraten 32 g
Vet 11 g
Waarvan verzadigd 6 g