Voor undefined persoon
Steak tartare met ansjoviscroutons en champignonmayonaise
Voorgerecht Gemiddeld 30
minuten
Voorgerecht Gemiddeld
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Snij de champignons in kwarten. Hak de knoflook. Verhit op hoog vuur de helft van de zonnebloemolie met 1 tl olie van de ansjovis. Stap 2 Voeg de champignons, sojasaus en de helft van de knoflook toe. Bak circa 5 minuten tot ze gaar zijn en laat buiten de pan afkoelen. Stap 3 Haal wat keukenpapier door de pan en verhit de overige zonnebloemolie met de ansjovis. Stap 4 Snijd de boterhammen in kleine blokjes en bak deze tot croutons in de olie. Stap 5 Breng ondertussen een pannetje water aan de kook en doe de eieren erin. Laat 6 minuten koken en laat ze dan schrikken onder de ijskoude kraan. Laat de eieren verder afkoelen in het koude water en pel ze. Stap 6 Blend de champignons samen met de mayonaise met de keukenmachine of staafmixer. Voeg eventueel een eetlepel water toe. Stap 7 Snijd het vet van het vlees en snijd het vlees met een groot, scherp mes tot een fijne tartaar. Maak op smaak met peper, zout, Worcestersauce en de olijfolie. Stap 8 Verdeel het vlees over de borden, eventueel met behulp van een kookring. Garneer met het ei, de croutons, mayonaise en peterselie.
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 0 kcal
Eiwit 0 g
Koolhydraten 0 g
Vet 0 g
Waarvan verzadigd 0 g