Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Spruiten met pijnboompitten en maple syrup
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Spruiten met pijnboompitten en maple syrup
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappelen en snijd deze in plakken van 1 cm en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 2
Besprenkel met 2 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Plaats 20 minuten in de oven.
Stap 3
Maak de spruiten schoon en snijd door de helft. Breng een pan met water aan de kook. Kook de spruiten in 4 minuten beetgaar en giet af.
Stap 4
Verhit een pan met 1 el olijfolie en bak de kipburgers in 8 minuten goudbruin en gaar.
Stap 5
Verhit een andere pan met de resterende olijfolie. Bak de spruiten en pijnboompitten 5 minuten.
Stap 6
Voeg hier vervolgens de maple syrup en citroensap aan toe en bak dit nog 3 minuten zodat de maple syrup inkookt.
Stap 7
Serveer de spruiten met de zoete aardappel en gemarineerde kipburger.

