DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Russische zuurkoolstoofpot

Hoofdgerecht Gemiddeld 35 minuten
(2)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Laat de zuurkool in een zeef uitlekken. Verwarm de boter in de braadpan en bak de kastanjechampignons op hoog vuur rondom bruin en gaar. Bestrooi met zout en peper en schep de champignons in een diep bord. Stap 2 Snipper de ui en schil de winterwortel, hak deze vervolgens in blokjes van 2 cm. Doe dit ook met de aardappelen. Hak de shiitakes fijn en samen met de ui 3-4 minuten in het bakvet. Voeg de wortel en aardappel toe en roerbak 2-3 minuten. Schep de zuurkool met tijm en fijngehakte peterselie erdoor en schenk de bouillon erbij. Stap 3 Breng op matig hoog vuur aan de kook en laat de zuurkool nog 30 minuten zachtjes stoven tot ook de aardappelblokjes gaar zijn. Schep de champignons met uitgelopen vocht en de zure room door de zuurkool en warm alles nog 2-3 minuten door. Lekker met grof volkorenbrood.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - braadpan
Voedingswaarden (per portie)
Energie 295 kcal
Eiwit 8 g
Koolhydraten 28 g
Vet 15 g
Waarvan verzadigd 9 g
Trefwoorden
stovenrecepten