Voor undefined persoon
Roerbak van biefstukpuntjes met broccoli, peultjes en cashewnoten
Hoofdgerecht Eenvoudig 75
minuten
Hoofdgerecht Eenvoudig
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Pers de knoflook. Schil de gember en snijd fijn. Pers de limoen. Roer de sojasaus, knoflook, gember en limoensap door elkaar. Meng de marinade met het vlees en laat minimaal 1 uur afgedekt marineren in de koelkast. Stap 2 Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in plakjes. Kook de broccoli in gezouten water 5 minuten beetgaar. Verwijder de steelaanzet van de peultjes. Voeg de laatste 2 minuten de peultjes toe. Giet af en spoel af met koud stromend water. Stap 3 Verhit de olie in de wok. Schep de biefstukpuntjes uit de marinade en roerbak ze zonder marinade ca. 2 minuten. Breng op smaak met zout. Schep het vlees uit de pan. Stap 4 Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes. Roerbak in het bakvet de broccoli, peultjes en paprika 3 minuten. Voeg de biefstuk en de marinade toe en roerbak nog 1 minuut. Stap 5 Rooster de cashewnoten kort in een droge koekenpan. Bestrooi voor het serveren met de cashewnoten.
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 345 kcal
Eiwit 25 g
Koolhydraten 12 g
Vet 20 g
Waarvan verzadigd 4 g