Pompoensoep met gebakken paddenstoelen
Ingrediënten
Bereidingswijze Pompoensoep met gebakken paddenstoelen
Stap 1
Snijd de pompoen in parten en verwijder de pitten.
Stap 2
Snijd de parten in stukken.
Stap 3
Pel de uien en snipper een ui.
Stap 4
Snijd de andere ui in vieren en dan in dunne plakjes.
Stap 5
Hak de knoflook fijn.
Stap 6
Rasp en pers de sinaasappel.
Stap 7
Verwarm 3/5 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de gesnipperde ui met de helft van de knoflook zachtjes glazig.
Stap 8
Bak de pompoen 2 minuten mee.
Stap 9
Schep de paprikapoeder, komijn en kaneel erdoor, bak nog heel even en schenk dan de bouillon en het sinaasappelsap erbij.
Stap 10
Breng de soep al roerende aan de kook en kook de pompoen in 10-15 minuten zachtjes gaar.
Stap 11
Snijd de paddenstoelen in vieren.
Stap 12
Hak de peterselie grof.
Stap 13
Pureer het geheel met de staafmixer tot een mooi gladde, lichtgebonden soep.
Stap 14
Warm de soep nog even zachtjes door en voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
Stap 15
Verwarm 2/5 van de olijfolie in een koekenpan en bak de plakjes ui met de resterende knoflook en de paddenstoelen op hoog vuur al omscheppend bruin, laat het vocht uit de paddenstoelen verdampen.
Stap 16
Voeg zout en peper naar smaak toe en schep de sinaasappelrasp en peterselie erdoor.
Stap 17
Schep de pompoen soep in wijde kommen en verdeel de paddenstoelen in het midden.