Hoofdgerecht Gemiddeld
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Boen de aardappelen schoon onder stromend water en kook ze in de schil in een pan met ruim water met wat zout in twintig minuten gaar. Stap 2 Laat ze in een vergiet uitlekken en afkoelen. Stap 3 Snijd ze daarna in de lengte elk in zes tot acht parten. Stap 4 Hak de dille fijn. Stap 5 Snijd het bosuitje in dunne ringetjes. Stap 6 Snijd de augurken in plakjes. Stap 7 Maak de blaadjes sla los. Stap 8 Snijd de Hollandse Nieuwe in ruitjes van drie cm. Stap 9 Klop in een kom azijn, yoghurt, mosterd en olijfolie met wat zout en peper tot een dressing. Stap 10 Schep de dille, bosui, augurk en aardappelparten erdoor. Stap 11 Laat twintig minuten intrekken. Stap 12 Verdeel de slabladeren over borden en schep de aardappelsalade erop. Stap 13 Leg de haringruitjes erop.
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 400 kcal
Eiwit 16 g
Koolhydraten 40 g
Vet 18 g
Waarvan verzadigd 4 g