Linzenburgers met bloemkoolroosjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Linzenburgers met bloemkoolroosjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 225°C. Laat de geroosterde paprika’s in een vergiet goed uitlekken. Snijd de paprika’s in lange brede repen. Snijd kleine roosjes van de bloemkool. Schep in een braadslede ⅔ van de paprikarepen om met de bloemkoolroosjes, 1 eetlepel kappertjes, ½ eetlepel tijm, zout, versgemalen peper en de helft van de olijfolie.
Stap 2
Schuif de braadslede in de oven en rooster de bloemkool in 25 minuten lichtbruin en gaar, schep regelmatig om. Kook intussen de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 3
Snijd het brood in stukjes. Giet de linzen af en doe ze in de keukenmachine. Voeg het brood, het ei en de rest van de paprika, kappertjes, tijm met wat zout en versgemalen peper toe en pureer alles tot een gelijkmatig en stevig mengsel. Vorm het linzenmengsel met vochtige handen tot een stevige burger per persoon.
Stap 4
Bak de burgers in een koekenpan met olijfolie in 6-8 minuten goudbruin en gaar, keer ze na 3-4 minuten voorzichtig met een spatel. Serveer de linzenburgers met de bloemkoolschotel en quinoa.