DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Langzaam gegaarde stoofschotel uit de oven

Hoofdgerecht Gemiddeld 80 minuten
(0)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Schakel de oven in op 175°C. Schil de pastinaak en de wortel en snijd het in blokjes van 1-2 cm. Snijd de ui in partjes. Snijd de knoflook in plakjes. Stap 2 Meng in een kom paprikapoeder met kaneel, tijm, wat zout, versgemalen peper en olijfolie. Stap 3 Snijd de fricandeau in stukken van ca. 4 cm en schep door dit kruidenmengsel. Schep ook pastinaak, wortel, ui en knoflook erdoor. Schenk de wijn en fond erbij. Stap 4 Verdeel het vlees-groentemengsel in de braadslede en schuif deze in de oven. Steek de vleesthermometer in een stuk vlees. Stap 5 Stoof het vlees en de groenten in ongeveer 45-60 min gaar. Schep af en toe om. Het vlees is goed als het een kerntemperatuur van 70°C heeft.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - braadslede- vleesthermometer
Voedingswaarden (per portie)
Energie 290 kcal
Eiwit 26 g
Koolhydraten 15 g
Vet 12 g
Waarvan verzadigd 2 g
Trefwoorden
ovengerechtstovenstoofschotelcomfort foodwintersovengerechtrecepten