Hoofdgerecht Gemiddeld
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Snijd de spitskool in dunne reepjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Klop de eieren met de bouillon los. Voeg de bloem toe en roer tot een glad beslag. Stap 2 Voeg 2/3 van de spitskool, 2/3 van de bosui en de wortel toe breng op smaak met peper en eventueel zout. Stap 3 Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan (Ø 28 cm) en schep de helft van het beslag in vier porties in de pan. Stap 4 Duw plat tot ronde pannenkoekjes. Leg op elke pannenkoek 1 plakje spek. Dek de pan af met een deksel en laat circa 3 minuten bakken. Stap 5 Keer de pannenkoekjes om en bak in circa 2 minuten goudbruin en knapperig. Houd warm op een bord onder een deksel. Maak zo nog vier pannenkoekjes met de rest van het beslag. Stap 6 Schep de pannenkoekjes op een bord en schenk de yoghurtmayonaise en curry er in streepjes overheen. Garneer met de rest van de spitskool en bosui.
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 586 kcal
Eiwit 21 g
Koolhydraten 55 g
Vet 29 g
Waarvan verzadigd 6 g