Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Five spice kip met broccoli en wortel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Five spice kip met broccoli en wortel
Stap 1
Breng voor de rijst en de groente twee pannen water aan de kook.
Stap 2
Kook de rijst in 8 minuten gaar. Giet af en laat de rijst nog 5 minuten staan met de deksel op de pan.
Stap 3
Schil intussen de winterpenen. Halveer in de lengte en snijd in plakjes.
Stap 4
Blancheer de wortel met de broccoliroosjes 4 minuten. Spoel koud af en laat uitlekken in een vergiet.
Stap 5
Snijd intussen de kipfilet in blokjes van 1 cm en bestrooi met zout en versgemalen peper.
Stap 6
Verhit een wok met 2 el zonnebloemolie en bak de kipfilet in 4 minuten rondom bruin. Voeg de groente toe aan de kip en roerbak de groente 4 minuten.
Stap 7
Voeg de woksaus toe, schep om en warm goed door. Schep de rijst om, verdeel over 4 kommen. Schep de roerbak met de saus in een kuiltje op de rijst.
