Hoofdgerecht Gemiddeld
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Rooster het sesamzaad. Stap 2 Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met 4 el rijstazijn en zout. Stap 3 Meng de worteljulienne met de rest van de rijst azijn en breng op smaak met zout. Laat 10 minuten marineren. Stap 4 Halveer de avocado overlangs, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in blokjes. Stap 5 Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Stap 6 Snijd de surimi in stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het vel nori 2 minuten. Scheur of knip in reepjes. Stap 7 Verdeel de sushirijst over vier kommen en schep de avocado, mango, komkommer, wortel en surimi in hoopjes over de rijst. Stap 8 Schenk de cocktailsaus er in streepjes overheen en garneer met de norireepjes en het sesamzaad. Lekker met sushigember en sojasaus.
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 606 kcal
Eiwit 16 g
Koolhydraten 84 g
Vet 21 g
Waarvan verzadigd 2 g