Blote billetjes in het gras
Ingrediënten
Bereidingswijze Blote billetjes in het gras
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van twee cm.
Stap 2
Haal de snijbonen af en snijd ze in ruitjes van circa drie cm.
Stap 3
Spoel in een vergiet de witte bonen onder stromend water af en laat ze uitlekken.
Stap 4
Smelt de helft van de boter in een hapjespan en schep de aardappelen, snijbonen en witte bonen erdoor.
Stap 5
Voeg de oregano en bouillon toe en smoor alles in twintig minuten zachtjes gaar.
Stap 6
Verwarm de overige boter in een koekenpan en bak de slavinken op matig hoog vuur rondom bruin.
Stap 7
Voeg wat water toe en smoor de slavinken in nog tien minuten zachtjes gaar.
Stap 8
Meng de snijbonen, aardappelen en witte bonen met een houten lepel of stamper tot een grove stamppot.
Stap 9
Breng op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat.
Stap 10
Serveer de stamppot in diepe borden.
Stap 11
Maak een kuiltje in het midden en schep daar wat jus in.
Stap 12
Leg de slavinken erop.
