Biet bourguignon
Ingrediënten
Bereidingswijze Biet bourguignon
Stap 1
Schil de rode bieten en snijd elk in 8 parten. Snijd de winterpeen in plakken van 0,5 cm. Snijd de knoflook fijn en de grotere champignons in kwarten.
Stap 2
Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de bieten, wortel en knoflook 3 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut.
Stap 3
Voeg de wijn, groentebouillon, tijm en peper toe en breng aan de kook. Laat 30 minuten met de deksel op de pan zachtjes stoven.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 175 °C. Neem de biet bourguignon van het vuur en voeg de champignons en zilveruitjes toe. Breng op smaak met peper en zout en schep in een hoge ovenschaal.
Stap 5
Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en maak in het midden een klein gaatje, zodat de stoom kan ontsnappen.
Stap 6
Snijd overhangend deeg weg en vorm met een scherp mesje blaadjes van de restjes deeg. Versier het bladerdeegdakje met de blaadjes.
Stap 7
Bak in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Lekker met aardappelpuree en fijngesneden peterselie.