Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Andijviequiche met spekjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Andijviequiche met spekjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C. Was de krop andijvie, laat goed uitlekken en snijd de krop in brede repen. Snipper de ui. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig. Voeg hand voor hand de andijvie toe en laat al omscheppend slinken.
Stap 2
Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en druk het aan de randen goed aan. Laat de bovenrand wat rommelig uitsteken. Klop in een kom de eieren los met zure room, geraspte kaas en wat versgemalen peper. Schep de andijvie erdoor.
Stap 3
Verdeel het andijviemengsel in de taartvorm en strooi de spekreepjes erover. Bak de quiche een richel onder het midden in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.