Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Aardappelsalade met veldsla en ei
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Aardappelsalade met veldsla en ei
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
Stap 2
Kook de plakjes aardappel in ruim water met zout in 5 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken.
Stap 3
Kook de eieren in 4-6 minuten tot het wit gestold is en het geel nog net vloeibaar.
Stap 4
Snijd het brood in repen van 2 cm en bestrijk ze dun met olijfolie. Bak het brood in een koekenpan of grillpan goudbruin en knapperig.
Stap 5
Klop in een kom 4 eetlepels olijfolie met de azijn, mosterd en wat zout en peper tot een dressing en schep de aardappelpartjes en veldsla er luchtig door.
Stap 6
Verdeel de salade met de gebakken broodrepen over borden.
Stap 7
Pel de eieren, halveer ze en leg ze direct op de salade. Strooi nog wat zout en peper op de eieren.
