Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zweedse gehaktballetjes met puree en cranberry
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zweedse gehaktballetjes met puree en cranberry
Stap 1
Verhit 2 el zonnebloemolie in een hapjespan en bak 400 g vegetarische balletjes 5 min. op een matige stand. Roer de mix voor roomsaus door het kokende water en laat oplossen. Voeg de roomsausmix al roerend toe aan de balletjes en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken. Roer 2 el cranberrycompote erdoor.
Stap 2
Kook intussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar en verwarm de aardappelpuree op een lage stand. Roer regelmatig.
Stap 3
Verdeel de puree, sperziebonen, de rest van de cranberrycompote en balletjes met saus over 4 borden.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie529 kcal
- Eiwit23 g
- Koolhydraten62 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd4 g