Zuurkoolstamppot met zalm en dille
Ingrediënten
Bereidingswijze Zuurkoolstamppot met zalm en dille
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Laat de zuurkool in een zeef goed uitlekken en druk het laatste vocht eruit. Verwarm de helft van de boter in een braadpan en schep de aardappelblokjes en zuurkool erdoor. Bak al omscheppend 2-3 minuten.
Stap 2
Voeg dan 150 ml water met wat zout en versgemalen peper toe. Smoor de zuurkool en aardappel afgedekt in 20 minuten gaar.
Stap 3
Halveer de bosui in de lengte. Wrijf de stukken zalm in met zout en peper. Smelt de rest van de boter in een hapjespan en leg de stukken zalm erin. Verdeel de bosuitjes eromheen en sprenkel het citroensap over de zalm. Smoor de zalm afgedekt op zacht vuur in 8-10 minuten gaar.
Stap 4
Stamp de aardappelen en zuurkool door elkaar. Schep de crème fraîche en helft van de dille erdoor en warm alles goed door tot het een romige stamppot wordt.
Stap 5
Serveer de stamppot met de zalm erop. Verdeel de slierten bosui en de resterende dille erover. Laat de jus van de vis op hoog vuur inkoken en serveer deze apart erbij.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie625 kcal
- Eiwit35 g
- Koolhydraten51 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd12 g