Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zuurkoolstamppot met spekjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zuurkoolstamppot met spekjes
Stap 1
Kook de aardappelen met zout in 20 minuten gaar.
Stap 2
Kook intussen de zuurkool met een scheut water 20 minuten.
Stap 3
Smelt de helft van de boter en bak hierin de spekblokjes uit.
Stap 4
Giet de aardappelen af, giet de melk erbij, voeg de rest van de boter toe en stamp tot een gladde puree.
Stap 5
Giet de zuurkool af en schep deze met de spekjes door de puree.
Stap 6
Verwarm de stamppot nog even - goed roerend - en voeg zout en peper naar smaak toe.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie510 kcal
- Eiwit14 g
- Koolhydraten41 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd16 g
Trefwoorden
