Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zuurkoolstamppot met krokante geitenkaas
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zuurkoolstamppot met krokante geitenkaas
Stap 1
Verwarm de oven voor op grillstand, 180 °C. Kook de aardappelen in een pan met ruim water en zout in 20 minuten gaar.
Stap 2
Laat de zuurkool uitlekken en voeg na 10 minuten toe aan de aardappelen.
Stap 3
Verwarm een koekenpan met 2 el olie en bak de speckjes in 4 minuten krokant.
Stap 4
Giet de aardappelen en zuurkool af, bewaar een kopje kookvocht. Stamp de aardappelen en zuurkool grof en voeg eventueel wat kookvocht toe. Schep er de spekjes door.
Stap 5
Verdeel de stamppot over de ovenschaal, verkruimel er de geitenkaas over en bestrooi met panko.
Stap 6
Zet 10 minuten onder de grill totdat de geitenkaas bruin begint te kleuren en de laag krokant is.
Aanvullende benodigdheden
- - pureerstamper
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie432 kcal
- Eiwit20 g
- Koolhydraten59 g
- Vet11 gWaarvan verzadigd4 g