Zuurkoolstamppot met gebakken appel en rookworst
Ingrediënten
Bereidingswijze Zuurkoolstamppot met gebakken appel en rookworst
Stap 1
Snipper de ui.
Stap 2
Laat de zuurkool goed uitlekken.
Stap 3
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Stap 4
Kook de aardappelen in een pan met 4 cm kokend water met wat zout in 15-20 minuten gaar.
Stap 5
Verwarm de helft van de olijfolie in een pan en fruit de ui zachtjes glazig.
Stap 6
Schep zuurkool en tijm erdoor en voeg de bouillon toe.
Stap 7
Smoor de zuurkool afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar.
Stap 8
Steek de klokhuizen uit de appels en snijd de appels in plakken.
Stap 9
Bak de appelplakken in een koekenpan met de rest van de olijfolie in 3-4 minuten mooi bruin.
Stap 10
Snijd de rookworst schuin in plakken en rooster deze in een hete grillpan mooi bruin.
Stap 11
Verwarm de melk.
Stap 12
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer alles met warme melk tot een smeuïge puree.
Stap 13
Schep de zuurkool met wat zout en peper erdoor, warm de stamppot nog even door.
Stap 14
Serveer de stamppot met de plakken appel en rookworst erop.