Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zuurkoolstamppot met appel en noten
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zuurkoolstamppot met appel en noten
Stap 1
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 minuten gaar. Giet af.
Stap 2
Spoel de zuurkool kort in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.
Stap 3
2Verhit 50 gr boter in een braadpan en fruit het kerriepoeder 1 minuut. Voeg de zuurkool en de bouillontablet toe en roerbak 3 minuten.
Stap 4
Laat met de deksel op de pan 15 minuten stoven op middelhoog vuur.
Stap 5
Verwarm de ovengrill voor. Giet de aardappelen af en stamp met de rest van de boter, zout en peper tot een grove puree.
Stap 6
Schep de zuurkool erdoor en schep in een ovenschaal. Snijd de appels in plakjes, hak de hazelnoten grof en verdeel over de zuurkoolstamppot.
Stap 7
Zet 5-10 minuten onder de grill tot de appels mooi goudbruin zien.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie549 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten55 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd15 g