Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zuurkoolschotel met gemarineerde kippendij
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zuurkoolschotel met gemarineerde kippendij
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200'C. Snijd de kippendij in stukken van 3 cm en meng deze met de honing en sojasaus. Breng op smaak met zout en peper en marineer voor 15 minuten in de koelkast. 2. Pel en snijd intussen de rode ui in parten.
Stap 2
Verhit een pan met 1 el olijfolie en bak de kippendij in 6 minuten goudbruin.
Stap 3
Verdeel de zuurkool, aardappelwedges, rode ui en 1 el olijfolie in een ovenschaal en verdeel hier de kippendij met het bakvocht over. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Plaats de ovenschaal 15 minuten in de oven tot de kip gaar is en de zuurkool begint te kleuren.
Stap 5
Snijd intussen de peterselie grof. Haal de zuurkoolschotel uit de oven en garneer met de peterselie.