Zuurkoolschotel met gehakt en banaan
Ingrediënten
Bereidingswijze Zuurkoolschotel met gehakt en banaan
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. Kook de zuurkool 10 minuten. Giet de zuurkool af en meng de honing erdoor.
Stap 2
Bak de spekreepjes iets uit in een droge, hete koekenpan. Schep ze uit de pan en houd apart. Bak de uienringen in het bakvet en schep ze daarna uit de pan. Bak het gehakt rul in dezelfde pan.
Stap 3
Giet de aardappels af en stamp met de boter, melk, nootmuskaat, zout en peper tot een puree. Maak laagjes van de ingrediënten in de ovenschaal: begin met een laagje zuurkool met daarop plakjes banaan, aardappelpuree, gehakt en ui. Eindig met een laagje aardappelpuree. Verdeel daarover de spekreepjes en bestrooi met paneermeel.
Stap 4
Dek de ovenschaal al met aluminiumfolie en zet circa 15 minuten in het midden van de oven. Verwijder het folie en bak de schotel nog 10 minuten verder.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie795 kcal
- Eiwit41 g
- Koolhydraten67 g
- Vet38 gWaarvan verzadigd16 g