Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zuurkool met paprika en appel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zuurkool met paprika en appel
Stap 1
Verhit 2 eetlepels olie en smoor hierin de ui, puntpaprika, paprikapoeder en chilipoeder. Schep de zuurkool erdoor, voeg een scheutje water toe en stoof zachtjes 20 minuten.
Stap 2
Kook intussen de aardappels gaar. Giet ze af en stamp er met de melk, nootmuskaat, zout en peper een puree van.
Stap 3
Boor de klokhuizen uit de appels en snijd ze in plakken. Bak de appelplakken in de rest van de olie lichtbruin.
Stap 4
Serveer de aardappelpuree met de zuurkool en de appelplakken erop.
Aanvullende benodigdheden
- - appelboor
Voedingswaarden
- Energie375 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten53 g
- Vet12 gWaarvan verzadigd2 g