Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zuurkool met kip en gebakken appel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zuurkool met kip en gebakken appel
Stap 1
Snijd elke kipdijfilets in 3 stukken. Meng paprikapoeder en komijn met wat zout en versgemalen zwarte peper in een kom met de olijfolie en wentel de kipdijfilets erdoor, zorg dat ze rondom goed bedekt zijn.
Stap 2
Snijd de ui in partjes. Bak de kip in een hapjespan in 5 minuten rondom bruin. Bak de uipartjes al omscheppend mee. Laat intussen de zuurkool in een zeef uitlekken.
Stap 3
Schil de appel en snijd hem in stukken. Schep de zuurkool en appel door de kip, bak 2 minuten op zacht vuur en schenk de bouillon erbij. Smoor de zuurkool met kip en appel in 20 minuten zachtjes gaar. Lekker met gekookte aardappelen.