Zuurkool brandade met knolselderij en venkel
Ingrediënten
Bereidingswijze Zuurkool brandade met knolselderij en venkel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175°C.
Stap 2
Schil en snijd de aardappelen en de knolselderij in gelijke stukken. Halveer de venkel, verwijder de harde kern en snijd fijn. Kook de aardappelen met de groente, een teentje knoflook en 2 takjes tijm in 18 minuten gaar in water met zout.
Stap 3
Verwarm intussen een hapjespan met de slagroom en ruim zout. Pocheer de vis in 5 - 8 minuten gaar in de slagroom. Haal de vis uit de slagroom en trek met twee vorken in kleine vlokjes uit elkaar. Bewaar de slagroom.
Stap 4
Spoel de zuurkool en laat uitlekken in een vergiet.
Stap 5
Giet de aardappelen met groente af, verwijder de tijm. Stamp met een pureestamper de aardappelen met een flinke scheut warme slagroom. Voeg de vis toe en stamp samen tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 6
Meng de zuurkool met de mosterd en de helft van de warme slagroom. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verdeel de zuurkool over de ovenschaal. Schep er de puree op en bestrooi met paneermeel. Besprenkel met olijfolie. Gratineer 20 tot 25 minuten in de oven, tot de brandade goudbruin en warm is.
