Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zuppa di pollo (romige Italiaanse kippensoep)
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zuppa di pollo (romige Italiaanse kippensoep)
Stap 1
Doe 400 g kip, de rijst en bouillon in een soeppan en breng aan de kook. Laat 20 min. garen op een lage stand. Roer regelmatig.
Stap 2
Snijd intussen de winterpeen in halve plakken van 1 cm. dik. Snijd de prei in ringen. Snijd de bleekselderij in boogjes. Voeg de groenten na 5 min. toe.
Stap 3
Neem de kip na 15 min. uit de pan en trek met 2 vorken in stukjes. Voeg de kipstukjes en kookzuivel toe en verwarm de laatste 3 min. mee.
Stap 4
Rasp intussen de gele schil van de citroen en snijd de vrucht in partjes. Voeg de citroenrasp toe aan de soep en breng op smaak met peper. Serveer de soep in kommen met een partje citroen.