Zomerstamppot met spinazie en gebakken hazelnoten
Ingrediënten
Bereidingswijze Zomerstamppot met spinazie en gebakken hazelnoten
Stap 1
Schil de aardappelen en bospeen en snijd ze in blokjes van 2 cm.
Stap 2
Verwarm 2/3 deel van de olijfolie in een wok en roerbak de blokjes aardappel, bospeen en de in stukje van 1 cm gesneden bosui gedurende 2-3 minuten.
Stap 3
Strooi er de helft van de komijn over.
Stap 4
Schenk het tomatensap erbij en smoor de aardappelen en groenten in 10 minuten zachtjes gaar.
Stap 5
Verwarm 1/3 deel van de olijfolie in een koekenpan en bak de hazelnoten rondom goudbruin.
Stap 6
Strooi de paprikapoeder en de rest van de komijn erover en schep alles goed door.
Stap 7
Houd de hazelnoten van het vuur af in de pan warm, roer regelmatig om te voorkomen dat ze alsnog aanbranden.
Stap 8
Stamp de aardappel, peen en bosui in de wok tot een grove stamppot.
Stap 9
Meng hand voor hand de spinazie erdoor.
Stap 10
Warm de stamppot nog even door en laat al omscheppend de spinazie iets slinken.
Stap 11
Serveer de stamppot in diepe borden en verdeel de hazelnoten erover.
