Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zomerse tomatensoep met watermeloen en komkommer
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zomerse tomatensoep met watermeloen en komkommer
Stap 1
Snijd de helft van de watermeloen in grove stukken en snijd de andere helft in kleine blokjes. Leg de tomaten enkele tellen in kokend water. Pel ze en snijd 2 tomaten in kleine blokjes en snijd de rest in grove stukken.
Stap 2
Snijd de helft van de komkommer in kleine blokjes en snijd de rest in stukken. Hak de helft van de basilicumblaadjes grof en hak de rest fijn. Snijd de bosui in stukken.
Stap 3
Pureer de grove stukken watermeloen met de grove stukken tomaat en komkommer, de grof gehakte basilicumblaadjes en de bosui. Breng op smaak met peper.
Stap 4
Schep alle ingrediënten door elkaar en zet deze tomatensoep circa 30 minuten in de koelkast. Zet intussen 6 lichtvochtige glazen in de diepvries. Serveer de soep in de koude glazen.
Aanvullende benodigdheden
- - 6 glazen
Voedingswaarden
- Energie70 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten13 g
- Vet1 g
