Zomerse stimpstamp met een berenklauw van rookworst
Ingrediënten
Bereidingswijze Zomerse stimpstamp met een berenklauw van rookworst
Stap 1
Verwarm de oven tot 180°C.
Stap 2
Breng een pan water aan de kook en doe de rookworst erin.
Stap 3
Laat het water weer tegen de kook aankomen, zet dan het vuur uit en laat tien minuten wellen.
Stap 4
Haal de worst uit het water en laat nog vijf minuten op de snijplank rusten.
Stap 5
Snijd de rookworst in twaalf stukken van gelijke lengte.
Stap 6
Snijd de boven- en onderkant van iedere ui, snijd het midden in twee dikke plakken.
Stap 7
Prik om-en-om drie stukken ui en drie stukken worst aan de prikkers.
Stap 8
Leg nog vijf minuten in de oven tot de ui warm is.
Stap 9
Verwarm ondertussen de puree in een grote hapjespan met anti-aanbaklaag.
Stap 10
Schil de appel en snijd in kleine blokjes.
Stap 11
Meng de blokjes appel met het citroensap en de geraspte schil.
Stap 12
Voeg het appelmengsel toe aan de puree samen met de andijvie en de boter en laat vijf minuten doorwarmen.
Stap 13
Serveer de berenklauwen op de stimpstamp met de mosterd apart.
