Zomerse salade met kip, mango en pindadressing
Ingrediënten
Bereidingswijze Zomerse salade met kip, mango en pindadressing
Stap 1
Pers de knoflook uit en rasp de gember. Meng de knoflook, gember, sambal en olie in een diep bord tot een marinade. Halveer de kiphaasjes en schep ze door de marinade. Laat 5 minuten staan. Bak de kiphaasjes in 8-10 minuten rondom bruin en gaar.
Stap 2
Schil intussen de mango met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in dikke plakken van de pit. Snijd de plakken in blokjes. Was de slabladeren, droog ze in een slacentrifuge en scheur ze in stukken. Hak de helft van de pinda’s fijn. Leg de stukken kip op een bord.
Stap 3
Roer de gehakte pinda’s met het sinaasappelsap door het bakvet in de pan en verwarm tot een lekkere pindadressing. Laat iets afkoelen.
Stap 4
Leg de slabladeren met toeven veldsla in diepe borden en verdeel de blokjes mango en de stukken kip erover. Sprenkel de pindadressing erover en strooi tot slot de hele pinda’s erover. Lekker met stokbrood.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie425 kcal
- Eiwit28 g
- Koolhydraten18 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd4 g