Zomerse salade met gegrilde watermeloen
Ingrediënten
Bereidingswijze Zomerse salade met gegrilde watermeloen
Stap 1
Verwijder de schil van de watermeloen en snijd 800 gr in plakken van 1 cm. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Ris de blaadjes van de oregano en snijd fijn.
Stap 2
Snijd de kippendij in repen van 1 cm. Marineer 10 minuten met de helft van de oregano en de rasp en het sap van de citroen.
Stap 3
Snijd het loof van de venkel en bewaar deze. Schaaf de venkel in dunne plakken op een mandoline of kaasschaaf.
Stap 4
Verhit een pan met 1 el olijfolie en bak de kippendij 8 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Verhit intussen een grillpan en gril de watermeloen 5 minuten en snijd in blokken.
Stap 6
Verkruimel de feta en meng met de veldsla, zwarte olijven, watermeloen en venkel. Verdeel de salade over de borden en leg hier de kip op.
Stap 7
Garneer met de overige oregano en het loof van de venkel.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie422 kcal
- Eiwit32.7 g
- Koolhydraten23.4 g
- Vet20.3 gWaarvan verzadigd9 g