Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zomerse pizza met kabeljauw
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zomerse pizza met kabeljauw
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het pizzadeeg met bakpapier uit op de bakplaat. Snijd het deeg in 2 gelijke stukken en schuif ze iets uit elkaar.
Stap 2
Hak de rozemarijn en oregano fijn. Snijd de kabeljauw in blokjes en meng deze in een kom met citroensap, de helft van de olijfolie, de helft van de rozemarijn en de helft van de oregano, zout en versgemalen zwarte peper. Pers de knoflook uit.
Stap 3
Meng in een andere kom de gezeefde tomaten met knoflook, 1 eetlepel olijfolie en de resterende kruiden. Strijk deze saus over de stukken pizzadeeg uit en verdeel de blokjes kabeljauw en tomaatjes erover.
Stap 4
Rasp de Parmezaanse kaas grof en strooi dit op de pizza’s. Bak de pizza’s in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een groene salade.
Aanvullende benodigdheden
- - rechthoekige bakplaat
Voedingswaarden
- Energie950 kcal
- Eiwit52 g
- Koolhydraten105 g
- Vet34 gWaarvan verzadigd9 g