Zomerse ovenschotel met halloumi
Ingrediënten
Bereidingswijze Zomerse ovenschotel met halloumi
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de tomaten in parten. Snijd de prei in ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Pel de rode ui en snijd in ringen. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Stap 2
Breng een pan met water aan de kook en kook de orzo 5 minuten korter dan de aanwijzing op de verpakking. Giet af.
Stap 3
Snijd de halloumi in plakken van 1 cm. Meng de tomaten met de orzo, rode ui, prei, citroenrasp, citroensap en de knoflook. Breng op smaak met zout, peper en 2 el olijfolie. Verdeel over een ovenschaal en leg de halloumi op de pasta. Zet de ovenschaal 25 minuten in de oven.
Stap 4
Wil je het gerecht invriezen? Laat het dan afkoelen en bewaar het in een bakje in de vriezer. Om het weer op te warmen verwarm je een pan met een klein laagje water en verwarm de pasta schotel op middelhoog vuur.
