Zomerse kersentaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Zomerse kersentaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160°C. Vet de taartvorm in en bekleed de bodem met een cirkel van bakpapier. Breek de chocolade boven een kom in stukken. Hang de kom in een pan met een laag kokend water. Laat de chocolade roerend smelten. Neem de kom uit de pan en laat de chocolade iets afkoelen, maar het moet wel vloeibaar blijven.
Stap 2
Voeg drievijfde van de suiker aan de chocolade toe en klop alles met de handmixer tot een romige, bleke massa. Klop één voor één de eieren erdoor, voeg het volgende ei pas toe als het eerste volledig is opgenomen. Klop tot slot het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout erdoor.
Stap 3
Doe het beslag in de taartvorm en strijk het over de hele taartbodem uit. Bak de taartbodem in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin. Ontpit intussen de kersen en meng ze in een kom met kirsch en éénvijfde van de suiker. Laat de kersen 45 minuten marineren.
Stap 4
Neem de taart uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Neem de taartbodem uit de vorm en laat op een rooster afkoelen. Klop in een kom de yoghurt en slagroom met slagroomversteviger en éénvijfde van de suiker stijf. Laat de kersen in een zeef uitlekken, vang het vocht op.
Stap 5
Leg de taartbodem op een platte schaal en druppel er 3-4 eetlepels van het kersenvocht over. Schep de yoghurtroom er met flinke toeven op. Verdeel de kersen erover en garneer met basilicumblaadjes.
