Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zomerbonensalade met ciabattacroutons
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zomerbonensalade met ciabattacroutons
Stap 1
Kook de sperziebonen in 6-8 min. beetgaar. Voeg de laatste 2 min. de bevroren tuinbonen toe en kook ze mee.
Stap 2
Giet de bonen af en spoel ze in een zeef onder stromend water koud. Laat goed uitlekken.
Stap 3
Scheur het broodje in kleine stukjes. Pers de knoflook boven 1 el olijfolie. Meng er de oregano en het brood door. Rooster het brood in een droge koekenpan goudgeel en krokant. Bestrooi met zout naar smaak.
Stap 4
Klop een vinaigrette van de wijnazijn, mosterd en de laatste 3 el olijfolie. Meng er de bonen door en breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Schep de bonensalade op een schaal. Bestrooi met de croutons.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie239 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten22 g
- Vet11 gWaarvan verzadigd2 g