Zoetzure varkenshaas met gebakken ui
Ingrediënten
Bereidingswijze Zoetzure varkenshaas met gebakken ui
Stap 1
Dep de varkenshaas droog met keukenpapier. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas goudbruin aan iedere kant, ca. 2-3 minuten per kant. Haal uit de pan en leg op een bord.
Stap 2
Voeg 1 eetlepel olie toe aan dezelfde koekenpan. Snijd de uien in halve plakken van een centimeter, voeg toe aan de koekenpan en bestrooi met wat zout. Blijf omscheppend bakken tot de ui bruin en zacht is.
Stap 3
Roer ondertussen de honing en de chilivlokken met azijn en 60 ml water los. Giet het mengsel bij de ui en breng aan de kook.
Stap 4
Leg de varkenshaas terug in de pan en zet het vuur laag. Laat ca. 10-12 minuten zachtjes garen. Haal het vlees uit de pan, verpak in aluminiumfolie, laat rusten.
Stap 5
Laat de zoetzure saus zachtjes koken tot hij dik en stroperig is: ongeveer 4 minuten. Snijd ondertussen de boter in blokjes. Haal van het vuur en roer er de blokjes boter door. Snijd de varkenshaas in schuine plakken en schep er wat van de saus over. Lekker met groene sla, dungesneden venkel en zachte aardappelpuree.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie355 kcal
- Eiwit14 g
- Koolhydraten18 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd10 g
Trefwoorden
