Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zoetzure stoof met citroengras
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zoetzure stoof met citroengras
Stap 1
Dep de runderlappen droog en snijd in blokjes van 4 bij 4 cm, breng op smaak met zout en peper.
Stap 2
Snijd de champignons in kwarten, snijd de Chinese kool in reepjes en de uien in blokjes. Schil de gember en snijd met de knoflook fijn. Kneus de stengels citroengras.
Stap 3
Verhit 2 el zonnebloemolie in een braadpan, bak het vlees rondom in 5 minuten bruin. Voeg de gember, knoflook en uien toe en bak 5 minuten mee. Voeg citroengras, de ketjap en het ananassap uit het blik toe en eventueel zoveel water dat het vlees net onder staat. Stoof het vlees 2 uur met de deksel op de pan, roer regelmatig.
Stap 4
Voeg de ananas, champignons en Chinese kool toe en stoof nog 1 uur mee.
Stap 5
Hak de koriander grof, roer vlak voor het serveren met de chilisaus door de stoof.