Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zoetzure komkommersalade met rode peper en sesam
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zoetzure komkommersalade met rode peper en sesam
Stap 1
Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller dunne linten van de komkommer. Verwijder het steeltje van de rode peper en rol de zaadjes tussen twee handen uit de peper. Snijd in dunne schuine ringen en meng met de komkommer.
Stap 2
Verhit in een steelpan de rijstazijn, sojasaus, sesamolie en versgemalen zwarte peper. Zet, zodra de azijn warm is, het vuur uit. Pers de ongepelde knoflook boven de pan. Giet de dressing over de komkommer, schep om en laat afkoelen (in de koelkast).
Stap 3
Rooster sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin en strooi over de zoetzure komkommer. Breng op smaak met versgemalen peper.
