Zoete pompoentaart met appel
Ingrediënten
Bereidingswijze Zoete pompoentaart met appel
Stap 1
Pers de sinaasappel.
Stap 2
Haal de pitten uit de pompoen en snijd deze pompoen in blokjes.
Stap 3
Kook de blokjes in een pan met het sinaasappelsap in 10-12 minuten gaar.
Stap 4
Laat het vocht zo veel mogelijk verdampen.
Stap 5
Laat de pompoen iets afkoelen.
Stap 6
Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
Stap 7
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Stap 8
Was de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
Stap 9
Snijd elk partje in drie dunnere partjes.
Stap 10
Snijd de banaan in plakken.
Stap 11
Splits de eieren.
Stap 12
Smelt de boter.
Stap 13
Pureer de pompoen en de banaan in de keukenmachine.
Stap 14
Voeg de bloem, vanillesuiker, bakpoeder, schenkstroop, eidooiers en boter toe en meng alles tot een glad beslag.
Stap 15
Klop in een schone kom de eiwitten stijf en spatel het pompoenmengsel er luchtig door.
Stap 16
Schep het beslag in de springvorm.
Stap 17
Hak de walnoten.
Stap 18
Leg de appelpartjes er in een cirkel op en strooi de noten erover.
Stap 19
Schuif de springvorm een richel onder het midden in de oven en bak de pompoentaart in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Stap 20
Neem de taart uit de oven en bestrijk de bovenkant met abrikozenjam.
Stap 21
Verwijder na 5 minuten de rand van de vorm en laat de taart helemaal afkoelen.
