Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zoete kip met olijven
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zoete kip met olijven
Stap 1
Dep de kip droog met keukenpapier. Verhit de boter en olijfolie in een braadpan en bak hierin de drumsticks lichtbruin.
Stap 2
Pureer in een keukenmachine of blender de tomaten met de knoflook, peterselie en kruidnagels. Voeg dit mengsel met het kaneelstokje toe aan de kip en laat afgedekt 20-25 minuten zachtjes garen.
Stap 3
Voeg de wijn, honing, rozijnen, kappertjes en olijven toe. Verwarm circa 10 minuten, zonder te koken. Verwijder eventueel het kaneelstokje.
Stap 4
Lekker met een puree van zoete aardappels (zie tip), couscous of quinoa.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
Voedingswaarden
- Energie800 kcal
- Eiwit27 g
- Koolhydraten29 g
- Vet60 gWaarvan verzadigd20 g
Trefwoorden
