Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zoete kerstboomhapjes van bladerdeeg
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zoete kerstboomhapjes van bladerdeeg
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175°C. Leg 12 satéprikkers in koud water om verbranden te voorkomen.
Stap 2
Rol 1 rol bladerdeeg (koelvers, 230 g) af. Snijd het deeg in de lengte in 12 repen, maar laat ze naast elkaar liggen.
Stap 3
Besmeer het deeg dun met 3 el bosvruchtenjam. Vouw elke reep zigzag op tot een kerstboom en steek er een geweekte satéprikker door. Leg ze op een bakplaat met bakpapier; houd voldoende afstand vanwege het rijzen tijdens het bakken.
Stap 4
Klop 1 ei los. Bestrijk de kerstboompjes dun met ei.
Stap 5
Bak de kerstboompjes in de voorverwarmde oven in 20 min. lichtbruin en gaar.
Stap 6
Laat ze afkoelen en prik aan de top een (gedroogde) cranberry als piek.
Aanvullende benodigdheden
- - 12 satéprikkers
Voedingswaarden
- Energie88 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten11 g
- Vet4 gWaarvan verzadigd3 g