Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zoete flammkuchen van de BBQ
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zoete flammkuchen van de BBQ
Stap 1
Verwarm de BBQ met pizzasteen tot 220°C. Haal het deeg uit de koelkast, rol het af met bakpapier en snijd het met een scherp mes in 4 gelijke stukken. Hak de chocolade fijn en rasp de schil van de citroen.
Stap 2
Meng de mascarpone met de vanillesuiker en ⅔ van de gehakte chocolade en verdeel dit mengsel over de 4 stukken, houd hierbij rondom een rand van ca. 1 cm vrij. Verdeel het zomerfruit over de flammkuchen.
Stap 3
Bak de flammkuchen op de BBQ in 8-10 minuten goudbruin af. Controleer of de temperatuur niet te hoog wordt.
Stap 4
Bestrooi de flammkuchen na het bakken met de overgebleven chocolade en garneer met de citroenrasp.
Aanvullende benodigdheden
- - BBQ met pizzasteen
Voedingswaarden
- Energie868 kcal
- Eiwit17.6 g
- Koolhydraten91.2 g
- Vet45.5 gWaarvan verzadigd26.8 g