Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zoete ei-muffins
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zoete ei-muffins
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 °C. Splits de eieren en klop met een handmixer de dooiers met de suiker tot ze bleek en luchtig zien. Schep de slagroom en vanille aroma erdoor.
Stap 2
Klop met een handmixer de eiwitten in een grote, vetvrije kom stijf. Schep het dooiermengsel er voorzichtig door. Verdeel over de holtes van de muffintray en bak in 10 minuten in de oven gaar en luchtig.
Stap 3
Halveer ondertussen de aardbeien en hak de pistachenootjes grof. Neem de ei-muffins uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Ze zullen inzakken, maar dat is normaal.
Stap 4
Verwijder voorzichtig de papieren muffinvormpjes en verdeel over elke muffin wat aardbeien, pistachenootjes en garneer met de granaatappelpitjes. Serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - handmixer
- - mini-muffinvorm met 12 holtes
Voedingswaarden
- Energie123 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten6 g
- Vet8 gWaarvan verzadigd3 g